Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Супервкусни пълнени чушки

Супервкусни пълнени чушки

Супервкусни пълнени чушки
Снимка: Светлана Лазарова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Една от най-обичаните традиционни рецепти за пълнени чушки, но в майсторското изпълнение на Светлана. С две думи - разкошотия в чиния"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г или свинско. месо
  • чушки - 10 - 12 бр. почистени, средно големи
  • ориз - 1 ч.ч. голяма
  • универсална подправка - 2 с.л. зеленчукова или пилешки бульон
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • домати - 5 - 6 бр.
  • червен пипер - 1 ½ с.л.
  • чубрица
  • чер пипер
  • олио
  • соев сос
  • чесън - 1 - 2 скилидки или чесън на прах
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - ако е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:

Запържете в олио нарязаните на ситно лук, моркови и зеленчуковата подправка. Запържете и каймата (докато се раздроби) или накълцано на дребно свинско месо. Добавете червения пипер (½ с.л.) и един настърган домат, ориза, чубрицата, черния пипер и соевия сос.

Добавете вода в съотношение 1:3 ориз:вода. Варете при непрекъснато бъркане почти до готовност (не много гъсто кремообразно ризото).

За соса:

Покрийте дъното на тавата с настъргани пресни домати или от консерва, олио, 1 с.л червен пипер, сол (или пилешки бульон или зеленчукова подправка), чер пипер.

Ако има останала плънка, сипете и нея. Няколко скилидки нарязан чесън или чесън на прах.

Напълнените чушки наредете в тава и залейте с вода (на 2/3 да са заляти). Печете в загрята фурна (250 °С) до готовност. Извадете и залейте със заливката. Върнете във фурната за 10 мин.

Пресечена заливка:

Размийте брашното с кисело мляко. Добавете яйцата и полейте готовите чушки. Свеж магданоз за декорация.

Супервкусните пълнени чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
чудесна идея за чушките ,правила съм в доматен сос ,но с плънката и с яйца не съм опитвала -следващия път така ще направя пълнените чушки
23.07.2016 17:12
1