Начин на приготвяне
За плънката:
Запържете в олио нарязаните на ситно лук, моркови и зеленчуковата подправка. Запържете и каймата (докато се раздроби) или накълцано на дребно свинско месо. Добавете червения пипер (½ с.л.) и един настърган домат, ориза, чубрицата, черния пипер и соевия сос.
Добавете вода в съотношение 1:3 ориз:вода. Варете при непрекъснато бъркане почти до готовност (не много гъсто кремообразно ризото).
За соса:
Покрийте дъното на тавата с настъргани пресни домати или от консерва, олио, 1 с.л червен пипер, сол (или пилешки бульон или зеленчукова подправка), чер пипер.
Ако има останала плънка, сипете и нея. Няколко скилидки нарязан чесън или чесън на прах.
Напълнените чушки наредете в тава и залейте с вода (на 2/3 да са заляти). Печете в загрята фурна (250 °С) до готовност. Извадете и залейте със заливката. Върнете във фурната за 10 мин.
Пресечена заливка:
Размийте брашното с кисело мляко. Добавете яйцата и полейте готовите чушки. Свеж магданоз за декорация.
Супервкусните пълнени чушки са готови.
Коментари