Коледно дънерче

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Коледно дънерче
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Коледно дънерче за украса на празничната трапеза, което сме нетърпеливи да опитаме"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 60 г
  • брашно - 60 г
  • бакпулвер - 1/2 от чаена лъжичка
  • ванилия - 1 бр.
  • течен шоколад - 1 бурканче
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купи разделете белтъците от жълтъците. Към белтъците добавете щипка сол и разбийте с миксер на пяна за 5 мин.

Към жълтъците добавете захарта и разбийте до гладкост за около 10 мин.

Пресейте брашното с половин чаена лъжичка бакпулвер и щипка сол. На порции прибавете брашното към разбитите жълтъци. Внимателно добавете и разбитите белтъци.

Застелете тавата на печката с парче хартия за печене. Намаслете леко. Изсипете кексовата смес.

Подравнете и изпечете блата на 190 градуса за 5-6 мин. Обърнете блата на кърпа и навийте на руло. Оставете да се охлади напълно.

Готовия блат развийте и намажете с течен шоколад. Отрежете си под ъгъл две парчета от сладкото руло.

Поставете ги по диагонал на по-голямото парче.

Намажете с шоколад. Набраздете с вилица и украсете Коледното дънерче по ваш вкус.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина Бонева
Кристина Бонева
Поздравления. Изглежда страхотно и така написано звучи лесно, но си е доста пипкаво.
13.12.2019 10:07
1
Покажи всички подкоментари
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
много празнично и красиво
13.12.2019 09:29
1
Покажи всички подкоментари