Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа. Прибавете към него пудрата захар, канелата и содата. Разбъркайте добре сухите съставки. Към тях добавете яйцето, меда и олиото.
Замесете меко, нелепнещо тесто.
Върху добре набрашнена повърхност разточете тестото на тънка кора с дебелина 3-4 мм.
С помощта на ринг или чаша изрежете кръгове. Рингът, който ползвах е, с диаметър 6 см.
Изрезките, които остават, съберете, оформете на топка и отново разточете.
В плоска чиния сложете 2 с.л. какао. Потапяйте печатите в какаото, след което леко изтупайте и ги притиснете върху изрязаните кръгове.
Застелете 2 тави с хартия за печене. Наредете бисквитките на разстояние, защото при печене ще се надуят малко.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за 7-8 минути, докато леко се порозовеят. Не печете повече от това време, защото бисквитките ще станат много твърди.
Охладете добре и съхранявайте в затворена кутия.
От тази доза излезнаха 25 вкусни меденки. Ако желаете може да ги слепите с мармалад или шоколад.
Да ви е сладко!