Картофена чорба с печен лук

Н.АкифоваН.Акифова
Готвач
206
127
492
1
13/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 067
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме лука от обелките и печем на загрята фурна на 180 градуса за около половин час. Готовия печен лук нарязваме на малки парчета и заделяме настрани.

В една голяма тенджера слагаме две лъжици олио и започваме да запържваме настъргания морков, после прибавяме нарязаните картофи и чушката.

Доливаме два литра вода и оставяме да заври, след като заври прибавяме печения лук и фидето, посоляваме, подправяме с черен пипер и чубрица.

В една малка купа приготвяме застройката и постепенно прибавяме към чорбата.

Сервираме картофената супа топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар