Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена Супа»Картофена чорба със сирене

Картофена чорба със сирене

Картофена чорба със сирене
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
29/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Икономична но много вкусна чорба, която всеки от нас поне веднъж през живота си е опитал"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • магданоз - 4 стръкчета
  • сол - на вкус
  • вода - 1 литър
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и добавяме към него лука, рендосан на ренде.

Обелваме домата, нарязваме го на кубчета и го слагаме при лука.

Нарязваме моркова на дребни кубчета и добавяме вода, около 150 мл, и оставяме зеленчуците да се задушават около 10 минути.

През това време обелваме и нарязваме картофите на парченца, прибавяме ги към останалите зеленчуци и доливаме около литър топла вода.

След като картофите са полусварени, в купа разбиваме 1 с.л.брашно, 1 ч.л.червен пипер и 1 к.л.сол със студена вода на рядка кашичка, за да не стане на топчета брашното.

Изливаме я в чорбата, разбъркваме добре и пускаме 2–те дафинови лисчета. Варим до готовност на картофите.

Когато картофената чорба е готова, сервираме в купички. Отгоре поставяме нарязано на кубчета сирене и стръкче пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: