Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Новогодишна луна

Торта Новогодишна луна

Ваня АдърскаВаня Адърска
Новак
19663396
Торта Новогодишна луна
Снимка: Ваня Адърска
1 / 2
14/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"В новогодишната нощ луната изгрява ето така"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 180 г
  • захар - 280 г
  • какао - 60 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 70 мл
  • инстантно кафе - 2 с.л.
  • вода - 200 мл
  • кисело мляко - 100 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • За крема
  • масло - 250 г
  • захар - 250 г
  • прясно мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатове: Разбъркваме отделно сухите и отделно мокрите съставки. Смесваме ги и продължаваме да бъркаме сместа до хомогенност. Застиламе тавичка с готварска хартия.

По желание: Печем един блат, който след изстиване разделяме на три - или печем последователно три еднакви по дебелина блатове.

Пекат се на 180 градуса, като се проверява с клечка за готовност. Блатовете се оставят да изстинат.

Крем: Продуктите се смесват и се слагат да заврат на умерен огън за около 15 минути, при непрекъснато разбъркване.

След като се отстранят от котлона, разбъркването продължава докато сместа изстине, за да не се образуват бучки.

Сглобяване на Новогодишната торта Луна:

Охладените крем и блатове се сглобяват, като част от масленият крем се отделя за декорация на тортата.

Тортата се измазва и се оставя да се охлади и стегне в хладилник за около час.

Заглажда се с нож, потопен в гореща вода, за да няма неравности.

Отделеният маслен крем се оцветява в синьо и жълто, в различни нюанси.

Измазва се охладената торта със син крем, отново се оставя в хладилник за 20-30 минути.

Отгоре се шприцова останалият крем за декорация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: