Начин на приготвяне
Блатове: Разбъркваме отделно сухите и отделно мокрите съставки. Смесваме ги и продължаваме да бъркаме сместа до хомогенност. Застиламе тавичка с готварска хартия.
По желание: Печем един блат, който след изстиване разделяме на три - или печем последователно три еднакви по дебелина блатове.
Пекат се на 180 градуса, като се проверява с клечка за готовност. Блатовете се оставят да изстинат.
Крем: Продуктите се смесват и се слагат да заврат на умерен огън за около 15 минути, при непрекъснато разбъркване.
След като се отстранят от котлона, разбъркването продължава докато сместа изстине, за да не се образуват бучки.
Сглобяване на Новогодишната торта Луна:
Охладените крем и блатове се сглобяват, като част от масленият крем се отделя за декорация на тортата.
Тортата се измазва и се оставя да се охлади и стегне в хладилник за около час.
Заглажда се с нож, потопен в гореща вода, за да няма неравности.
Отделеният маслен крем се оцветява в синьо и жълто, в различни нюанси.
Измазва се охладената торта със син крем, отново се оставя в хладилник за 20-30 минути.
Отгоре се шприцова останалият крем за декорация.