Начин на приготвяне
Продуктите трябва да са със стайна температура. Маята слагаме в купичка с малко топло мляко една лъжица брашно и захар да се активира.
Разбиваме захарта с яйцата с телена бъркалка, добавяме останалото мляко и настърганата кора лимон. Маста разтапяме, брашното пресяваме.
Омесваме си меко козуначено тесто от продуктите. Тестото намазняваме и оставяме да втаса. Разделяме тестото на равни топки, сплитаме ги и ги подвиваме под формата на луна.
Поставяме ефектния козунак в тава с хартия за печене и оставяме да втасат.
Разбиваме жълтъците с млякото и намазваме козунаците, поръсваме със сусам или маково семе.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
Поднасяме козунака луна със сладко