Ориз с патешки късчета в йенска тава

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
226
2k
756
539
1
14/12/2019
"Днес вечерята ще бъде по-различна и специална - имаме ориз с патешки късчета "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 422
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Взимаме една тенджера и слагаме вътре изчистените и измитите патешки бутчета с вода да се сварят.

Готовите бутчета накъсваме на малки късчета, оставяме и кожата, но водата, в която са сварени, не я използваме.

В тиган запържваме лука, моркова и чушката с малко мазнина, след като са готови ги изсипваме в йенската тава и започваме да запържваме измития ориз в същия тиган с малко мазнина. Него също изсипваме в тавата и правим бульона.

В дълбока купа слагаме три чаши топла вода, вътре натрошаваме един пилешки бульон, сол, черен пипер и чубрица, разбъркваме всички хубаво и изсипваме бульона върху ориза със зеленчуци.

Нареждаме отгоре късчета месо и затваряме капака на тавата.

Печем на 190 градуса за около 45 минути. Сервираме ориза на фурна с магданоз.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Ммм, вкусотийка! Обожавам всичко приготвено с патешко месо и с удоволствие ще пробвам тази рецепта!
Искам да попитам- Защо се изхвърля бульона от варенето на месото, а после за ориза се използва кубче изкуствен?
0
0
Н.Акифова
Н.Акифова
14.12.2019 18:26
Изхвърлям бульона, когато месото е купешко, само на домашните меса използвам бульона, не става вкусно пробвала съм за това.
0
0