Начин на приготвяне
Взимаме една тенджера и слагаме вътре изчистените и измитите патешки бутчета с вода да се сварят.
Готовите бутчета накъсваме на малки късчета, оставяме и кожата, но водата, в която са сварени, не я използваме.
В тиган запържваме лука, моркова и чушката с малко мазнина, след като са готови ги изсипваме в йенската тава и започваме да запържваме измития ориз в същия тиган с малко мазнина. Него също изсипваме в тавата и правим бульона.
В дълбока купа слагаме три чаши топла вода, вътре натрошаваме един пилешки бульон, сол, черен пипер и чубрица, разбъркваме всички хубаво и изсипваме бульона върху ориза със зеленчуци.
Нареждаме отгоре късчета месо и затваряме капака на тавата.
Печем на 190 градуса за около 45 минути. Сервираме ориза на фурна с магданоз.
Коментари
Искам да попитам- Защо се изхвърля бульона от варенето на месото, а после за ориза се използва кубче изкуствен?