Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Ориз на фурна»Ориз с патешки късчета в йенска тава

Ориз с патешки късчета в йенска тава

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Ориз с патешки късчета в йенска тава
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Днес вечерята ще бъде по-различна и специална - имаме ориз с патешки късчета"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 в.ч.
  • патешки бутчета - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - за поръсване
  • олио - 4 с.л.
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • чубрица - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една тенджера и слагаме вътре изчистените и измитите патешки бутчета с вода да се сварят.

Готовите бутчета накъсваме на малки късчета, оставяме и кожата, но водата, в която са сварени, не я използваме.

В тиган запържваме лука, моркова и чушката с малко мазнина, след като са готови ги изсипваме в йенската тава и започваме да запържваме измития ориз в същия тиган с малко мазнина. Него също изсипваме в тавата и правим бульона.

В дълбока купа слагаме три чаши топла вода, вътре натрошаваме един пилешки бульон, сол, черен пипер и чубрица, разбъркваме всички хубаво и изсипваме бульона върху ориза със зеленчуци.

Нареждаме отгоре късчета месо и затваряме капака на тавата.

Печем на 190 градуса за около 45 минути. Сервираме ориза на фурна с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Ммм, вкусотийка! Обожавам всичко приготвено с патешко месо и с удоволствие ще пробвам тази рецепта!
Искам да попитам- Защо се изхвърля бульона от варенето на месото, а после за ориза се използва кубче изкуствен?
14.12.2019 14:40
1
Покажи всички подкоментари