Вита баница

ЕлицаЕлица
Новак
11172
Вита баница
Снимка: Анонимен
4 / 14
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Класическа вита баница! Рецепта за пухкава, мека и много вкусна баница със сирене, поднесена с наслада на цялото семейство!"

Необходими Продукти

  • за плънката
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 100 - 200 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 - 1 ч.ч.
  • универсално тесто за баници и пици
  • вода - 1 л хладка
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • олио - около 1/2 ч.ч.
  • брашно - към 2 кг (колкото поеме, за да се точи тестото)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате съставките за плънката, като първо разбивате яйцата, прибавяте и останалите съставки.

От съставките за брашното замесете гладко тесто. Разделя се на 4 топки. За баницата се използва само 1 топка, а останалото се замразява във фризера. Когато ви се дояде отново баница или пица (от 1 топка излизат около 2 средни пици), просто размразявате, точите, печете и ядете. Става и с готово тесто.

За баницата се използвате 1/4 от тестото. След като сме измесили добре тестото го разделяме на 4 топки. Всяка топка я разточваме и поръсваме с плънката, навиваме на руло и поставяме в подмазана тавичка. Това се повтаря с всяка кора.

Като приключите, останалата плънка изсипете върху витата баница и я оставаме да втаса 30 минути. После печем на 220 градуса. Като се изпече, се маже с олио, а може и да я задушите малко.

Надявам се рецептата да Ви донесе наслада! Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
525
42
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вальо
Вальо
"УНИВЕРСАЛНО ТЕСТО ЗА БАНИЦИ И ПИЦИ" - няма такова нещо.
Тестото за баница е без мая.
13.10.2016 15:42
12
1
mpenkov
mpenkov
Маята в тази рецепта е излишна, това са си обикновенни кори, които в случая са навити не е смислено да се ползва мая.
12.06.2016 09:12
7
3
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
За неделна закуска са добре. Уръе може и да си похапнем, ако успеем да станем рано сутрин и от сайта на Готвач.бг.
15.05.2016 01:30
1
Krasityy Dimitrova
Krasityy Dimitrova
ednata li delim na o6te 4
05.05.2016 15:33
1
2
Krasityy Dimitrova
Krasityy Dimitrova
az li4no ni6to ne razbrah,razdelqme na 4 topki,za banicata polzvame 1,polzvame 1/4 ot testoto,razdeleno na 4 topki....??????!ne6to......???????????
05.05.2016 15:24
2
Miglena Lazarova
Miglena Lazarova
Някой пробвал ли е тази рецепта?
04.05.2016 14:02
1
Мария Детева
Мария Детева
Можете да направите хубава и вкусна баница без мая и кисело мляко....
31.12.2015 19:04
1
аз
аз
само не разбрах за плънката как се приготвя
29.11.2013 12:27
мирчева
мирчева
С 100-200 грама сирене на 2 кг брашно-това е абсурд л За една баница с 1 кг брашно трябва около 400 г сирене,защото иначе ядеш сухи кори.
29.11.2013 10:12
19
2
Мария Миленкова
Мария Миленкова
невероятна баница
16.10.2013 16:40
4
8
Аз
Аз
Като разделите тестото на 4 и ползвате едната топка - това е 1/4 :)
12.10.2013 18:05
3
1
Ирена
Ирена
Водата е 1 литър!
03.10.2013 10:30
1
мария
мария
само не разбрах водата 1литър ли е или 1 лъж.
28.09.2013 22:51
3
Румяна
Румяна
Направих я, НЕВЕРОЯТНА!!!! - ДОМАШНИТЕ"ЛЮБИМЦИ" Я ЧАКАТ ВСЕКИ ДЕН...ВСИЧКО ХУБАВО, НО ВЕЧЕ СЕ ТРЕВОЖА ЗА ПОГЪЛНАТИТЕ КАЛОРИИ ЕЖЕДНЕВНО:)
03.08.2013 12:46
6