Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с булгур и фиде

Пълнени тиквички с булгур и фиде

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Пълнени тиквички с булгур и фиде
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
14/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Вижте как да приготвите най-апетитните вегетариански пълнени тиквички тук"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • булгур - 200 г с фиде
  • лук - 3 с.л. пържен
  • чесън на прах - 1 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • куркума - 1/4 с.л.
  • черен кимион - 1/2 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • сол
  • зехтин - 50 мл Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре.

Премахват се дръжките и се нарязват на половина по дължина.

Всяко половин тиквички се издълбава с лъжица и се нарежда в дълбока тава.

Тиквичките се заливат с вода и се задушават за 40 минути на 200 градуса на вентилатор.

Булгурът с фиде се залива със студена вода за 20 мин.

Зехтинът се загрява в тиган уок.

Прибавя се накиснатият булгур с фиде.

Разбърка се много добре за 3 мин, след което се залива постепенно с 4 ч.ч. топла вода.

Прибавя се натрошеният на ситно дафинов лист, черен кимион, куркума и сол.

Разбърква се много добре, като булгурът се вари до полуготовност.

Сместа се сваля от котлона и се оставя да 20 мин да се охлади.

Всяко задушена тиквичка се напълва със сместа от булгур.

Отгоре върху всяка от апетитните пълнени тиквички се нарежда ивица от 1/4 тиквичка.

Вода не се прибавя, като се използва водата от задушаване на тиквичките.

Пекат се пълнените тиквички с булгур и фиде 40 мин на 200 °C на вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: