Начин на приготвяне
Това е рецепта за божествено вкусно ризото.
Всяка съставка е нужна, за да се насладите на невероятния вкус.
Почистваме и нарязваме лука на ситно.
Гъбите обелваме и начупваме на парченца отделно, след като сме ги измили предварително.
Чесъна нарязваме също на ситно отделно.
В тенджера на загрят котлон изсипваме олиото и задушаваме първо лука с капак.
След като стане стъклен, добавяме начупените на парченца обелени печурки. Разбъркваме от време на време.
След 5-10 минути добавяме и нарязания на ситно пресен чесън. Гъбите пускат сокче, докато ври.
След като гъбките станат наполовина готови /около 10-на минутки/, слагаме и ориза и бъркаме за около 1 минута.
След това добавяме 3 ч.ч. вода, пушения пипер, солта и черния пипер.
Оставяме да ври с капак, докато оризът стане готов, като разбъркваме от време на време.
Трябва да е леко воднисто ризотото, когато е готово.
Сваляме от колона ризотото с гъби и добавяме маслото и соевия сос. Разбъркваме и сервираме.
Божествен аромат и вкус има това божествено ризото с печурки - все едно е готвено на огън на дърва.
Да ви е сладко!