Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни оризови сладки без захар и глутен

Коледни оризови сладки без захар и глутен

Коледни оризови сладки без захар и глутен
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
25 бр.
"Ще ви заредим само с коледно настроение, не с калории, защото тези страхотни оризови сладки нямат глутен и захар"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • мед - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • оризово брашно - 250 или 300 г
  • сушени боровинки - 20 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От тази доза за коледни оризови сладки без захар и без глутен се приготвят 20 -25 сладки.

В купа смесваме жълтъците, течен мед и ванилия. Разбърква се с вилица, прибавяме олио и накрая брашното с бакпулвера.

Трябва да се получи тесто, леко лепнещо.

Разделя се на две части и всяка се оформя на фитил.

Всеки фитил се нарязва на 10 -12 парчета според това колко големи сладки искате, аз нарязах всеки фитил на 10 части.

Оформят се 20 кръгли сладки и се нареждат в тава върху хартия за печене.

Отгоре се набожда по една сушена боровинка като коледни меденки.

Печем в загрята фурна 170-180°C за 12-15 минути и изваждаме тавата.

Коледните сладки се поръсват с пудра захар.

Може да съхраните в кутия до Коледа, ако останат!

Много вкусни и здравословни сладки без захар, без глутен и чудесни за хора с непоносимост към глутен!

Весели празници и бъдете здрави!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А с какво да се замени пудрата захар?
15.12.2024 20:19
1
Покажи всички подкоментари