Начин на приготвяне
Оризовото брашно не съдържа глутен, което го прави идеално за хора с непоносимост или алергични към този протеин.
Бисквитките, които ви предлагам, се правят много лесно и бързо. Освен формички, може да използвате щприц за сладки.
В купа смесете всички продукти и замесете меко тесто. В началото то е много ронливо, но постепено се хомогенизира.
Омесеното тесто направете на топка, завийте в парче найлон и приберете в хладилник за поне 2 часа. Колкото е по-студено, толкова по-добре се работи с него.
Охладеното тесто разточете на плот, поръсен с оризово брашно на 3-4 мм. Изрежете с формички и наредете сладките в тава застлана с хартия за печене. Не е необходимо да са на разстояние.
Не се надуват при печене. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за 8-10 мин. Охладете сладките на решетка. Поръсете с пудра захар.
Оризовите сладки с лимонов аромат (без глутен) са готови!
Да ви е сладко!