Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи със сьомга и херинга

Печени картофи със сьомга и херинга

VIČIVIČI
Новак
1093
Печени картофи със сьомга и херинга
Снимка: VIČI
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Бързо, но истински изненадващо хапване - два вида картофки с херинга и сьомга."

Необходими Продукти

  • херинга viči - 200 г, традиционна с хималайка сол
  • пушена сьомга viči - 100 г с хималайска сол
  • картофи - 2 средно големи
  • сладки картофи - 2 средно големи
  • мариновани гъби - 7 - 8 гъбки
  • черен пипер - на вкус
  • крема сирене - 1 пакетче
  • зехтин - 1 с.л.
  • копър - 1 щишка
  • каперси - 13 - 14 зрънца
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на резенчета с дебелина 1 см, объркайте с зехтин, сол и пипер. Печете и двата вида картофи във фурната на 210°C за 15-ина минути.

След като ги извадите, сложете отгоре крема сиренето.

На обикновените картофи добавете херинга, каперси и копър.

На сладките картофи добавете сьомга, гъби и копър.

Добър апетит!

Традиционната херинга с хималайска сол в комбинация със сьомга, гъби, каперси, копър и два вида картофи ще изненада дори най-големите фенове на гурмето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: