Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена херинга с цвекло

Печена херинга с цвекло

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Печена херинга с цвекло
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Време е за риба, но не каква да е, а печена херинга с цвекло"

Необходими Продукти

  • херинга - 10 бр. дребна 7 - 8 едра
  • цвекло - 500 г
  • сирене - 100 - 150 г
  • масло - 1 с.л.
  • лимон - 2 бр.
  • индийско орехче
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Херингата се почиства добре и разполовява през средата.

Изстискват се лимоните в купичка и потапяме всяка рибка в лимоновия сок.

Натъркваме със сол и индийско орехче. Намазваме със зехтин.

Цвеклото се обелва и нарязва на колелца. Намазваме с четка със зехтин и осоляваме.

Нарязва се или се слага натрошено сирене върху всяко колелце вече подредено в тавата заедно с рибата.

Запича се, докато печената риба хване загар.

Бързо, лесно, вкусно!

Печената херинга с цвекло е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: