Начин на приготвяне
В купа сложете брашното, орехите, кокосовата захар, лимоновата кора, содата и подправките и разбъркайте
Добавете водата и разбъркайте с дървена лъжица, докато не започне да се оформя тесто.
С ръце дооформете леко лепкаво тесто.
Откъснете 1/3 от тестото и върху набрашнен плот с ръце направете сладък салам с диаметър около 3-4 см.
Притиснете отгоре, така че да се сплеска и с нож нарежете тестото по доагонал, така че да получите сладки ромбчета, направете същите стъпки с останалото тесто.
Преместете коледните сладки в тава, покрита с хартия за печене, като оставяте около 2 см разстояние между тях.
Печете бисквитите в предварително загрята на 170°С фурна за 20-22 минути
Щом се опекат, преместете италианските коледни ромбчета върху решетка, за да изстинат напълно.
После съхранявайте бишкотите в кутия.