Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Запечени картофи с краве масло и лук

Запечени картофи с краве масло и лук

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Запечени картофи с краве масло и лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Страхотни ароматни картофки с лук и краве масло, които може да хапнете като предястие или гарнитура"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 средно големи
  • лук - 2 глави
  • краве масло - 50 г (използвах Саяна)
  • кашкавал - 100 г настърган
  • топла вода - 200 г
  • Подправки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • куркума
  • пикантина - по желание
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме картофите.

Нарязваме на колелца и отново измиваме с студена вода и оставяме да престоят във студената вода за 15 мин да може излишното нишесте да се отдели.

След това в купичка смесваме всички подправки и оставяме настрани. После нарязваме лука на полумесеци.

Загряваме фурната на 180 градуса с вентилатор.

Намазваме тавичката хубаво с кравето масло и почваме да редим картофите, след това слагаме и лука предварително нарязан на полумесеци и редим ред картофи, ред лук и поръсваме с подправките и на всеки ред слагаме парченца малко краве масло.

Завършваме с ред картофи и пак поръсваме с малко подправки. Доливаме малко топла вода и запичаме във предварителната загрята фурна.

Печем картофите на фурна до готовност и омекване на лука.

Малко преди да са готови печените картофи, слагаме настъргания кашкавал и пак запичаме до готовност или до получаване на загар на печените картофи с масло и лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: