Начин на приготвяне
Белим лука и нарязваме на ситно. Белим и нарязваме на малки кубчета картофа. Почистваме моркова, белим и нарязваме ситно или който предпочита, може да настърже на едро ренде.
В тенджерка слагаме измития грах, нарязаните картофи, лук и моркови. Наливаме 2 супени лъжици олио и 1/2 каф. чашка вода.
Задушаваме зеленчуците, докато изври водата. Като останат на мазнина, ръсваме червен пипер, черен пипер, сол на вкус и 1 чаена лъжичка брашно.
Наливаме 3-4 чаени чаши гореща вода и прибавяме нарязан пресен магданоз. Варим супата до готовност на зеленчуците.
Застройваме с разбити жълтък и кисело мляко. Поднасяме със сок от лимон.
Коментари