Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Капама»Капама в тенджера - мисия възможна

Капама в тенджера - мисия възможна

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Капама в тенджера - мисия възможна
Снимка: Н.Акифова
1 / 5
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 2 кг
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 3 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За целта ни е необходимо малко по-мазно телешко месо.

Взимаме тенджера с капак, в тенджерата слагаме нарязан лук.

Режем месото на големи късчета и подреждаме върху лука, отгоре поръсваме сол, черен пипер и дафинов лист.

Отгоре на месото доливаме вода и малко олио и затваряме капака на тенджера, слагаме на котлона, пускаме на среден огън, за да не изгори месото отдолу, и така оставяме да се задушава.

След един час отваряме капака на капамата, гледаме дали има нужда малко от вода и ако има, доливаме топла вода и оставяме капамата в тенджера за още 2 часа на много слаб огън, без да отваряме капака много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: