Коледни бисквитки с джинджифил и канела

Румяна С.Румяна С.
Чирак
78
32
111
23/12/2019
"Весели бисквитки с джинджифил и канела, които ще донесат коледния дух вкъщи "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции55
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 912
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно - 350 - 400 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • джинджифил - 2 ч.л. на прах
  • индийско орехче - 1 ч.л. смляно
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 200 г меко
  • мед - 100 г или меласа
  • кафява захар - 180 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр. на прах
  • пудра захар - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното заедно със бакпулвера, джинджифил на прах, индийското орехче, солта и канелата. Разбъркваме.

В друг съд смесваме маслото, яйцата, меда и ванилията. Разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес.

Получената смес добавяме на лека струйка с непрекъснато бъркане към брашното и сухите съставки. Ако има нужда, добавяме от още малко брашно до получаване на меко тесто.

Аз разделих тестото на три /понеже изпекох три тави курабийки, около 55 броя/. Всяка една част я разточваме и с формички изрязваме фигурки. Аз си застлах домакинско фолио на плота и върху него разточвах, така по-лесно се взима тестяната фигурка. Но както ви е удобно :)

Застиламе си хартия за печене върху тавата на фурната и нареждаме получените фигурки коледни сладки, като си оставяме място между всяка.

Печем джинджифиловите сладки в предварително загрята фурна на 180 градуса - 15 минутки всяка тава.

След като изстинат, можете да поръсите коледните бисквитки с джинджифил и канела с пудра захар или да си ги украсите, както ви харесва.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар