Пурички с лимец, розе и мармалад

23/12/2019
"Всички познаваме сладките пурички, но сега ви ги представяме по малко по-различен начин - с мармалад, лимец и розе "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции22
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • розе - 130 мл
  • мас - 130 г разтопена
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 ампула течна
  • бакпулвер - 1 к л
  • брашно от лимец - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • мармалад - 100 г от калъп
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в тава двата вида брашно и оформяме кладенче.

Сипва се разтопена свинска мас, вино розе, захар, бакпулвер и течна ванилия.

Разбърква се с вилица и замесва тесто, да не лепне.

Разделя се на две части, по-лесно се работи, и всяка разточете на правоъгълна кора с дебелина 0.5 мм.

Мармаладът се наряза на пръчици, разточеното тесто - на малки правоъгълници, вие ги преценете колко големи да са.

В основата на всеки се поставя от гъстия мармалад.

Навива се на пурички и нареждаме в тава върху хартия за печен.

Печем виненките в загрята фурна 180°C до леко порозовяване около 15-20 минути.

Изваждат се празничните сладки и поръсваме пуричките с лимец, розе и мармалад с пудра захар.

Бързо и вкусно! Весели празници!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар