Начин на приготвяне
Измийте и почистете черешите от костилките.
Така почистените плодове сложете да се сваряват с малко вода, докато омекнат.
След това смачкайте плодовете и ги прекарайте през сито или гъста цедка. Така получената каша се смесва със захарта.
Сложете сладката черешова смес на котлона и варете първоначално на умерен огън, а след това на силен, като се бърка непрекъснато. Накрая се слага и лимонената киселина.
Черешовия мармалад се вари докато лъжицата започне да оставя трайна следа.
Готовият мармалад се сипва, преди да е изстинал, в подсушени буркани и се затваря добре.
Коментари
Отделилата се вода отива за сироп, а плода за сладко.:)
Предпочитам мармалад от ...от повече плодове-микс.Незаменим е.Особено есен-диви круши+от градината-ябълки+дюли+сливи...опитайте.:)