Печено коледно пиле

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Печено коледно пиле
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
215 мин.
Порции
4
"Печено пиле със зеленчуци поднасяме за Коледа или по друг повод, винаги прави отлично впечатление"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион
  • кориандър
  • бира - 300 мл
  • картофи - 1, 2 кг
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива. Подправките - сол, черен пипер, лют червен пипер, кимион и кориандър се слагат в малка купичка и се размесват. Пилето отвън се намазва със сместа от подправки.

Чесънът се обелва и скилидките се слагат цели в пилето. Пилето се слага в йенска тенджера с краката надолу. Върху него се слага на няколко места маслото. Полива се с бирата.

Захлупва се с капака и се пече около 150 минути. По средата печеното пиле може да се обърне, за да се запече и от долната страна. След това отново се обръща и се оставя да се допече. Пече се с капак, за да се задуши добре.

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едри полумесеци. Морковите се обелват и измиват. Нарязват се на едро.

Чушките се измиват и почистват и също се нарязват на едро. Слагат се в тава. Овкусяват се със сол и черен пипер. Добавя се малко вода. Пекат се до готовност. Сервира се част от печеното коледно пиле с печените зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: