Начин на приготвяне
Смесваме размекнатото краве масло с пудрата захар и ванилията и разбиваме с миксер до кремообразна смес. Прибавяме отделените жълтъци 1 по 1 в процеса на биене;
Разбиваме с миксер белтъците с щипка сол на сняг и прибавяме захарта на б части, като миксираме до твърд сняг;
Разтопяваме шоколада (74% какао) на водна баня и го прибавяне към маслено-жълтъчната смес;
Прибавяме маслено-шоколадовата смес към белтъците, прибавяме брашното и бакпулвера, размесен в него, и внимателно разбъркваме с телена бъркалка или силиконова шпатула до еднородност;
Изсипваме тестото във форма с размер 26 см на дъното, на която е сложена хартия за печене, а стените са намазани с краве масло;
Печем тортата първо на 180 градуса за 15 минути, след това на 170 градуса за 15 минути, след това на 160 градуса за 15 минути, след което изваждаме и охлаждане;
Основата на блата на формата се разрязва на две посредата, намазваме първата половина на блата с половината от конфитюра, поставяме втората половина върху тортата и намазваме цялата торта с останалия конфитюр. Оставяме основата за 30 мин, за да стегне. Конфитюрът трябва леко да се затопли и да се претрие през цедка;
Мека шоколадова глазура - приготвя се сироп от 125 мл вода и 200 г захар, като ги сложите да кипнат до разтваряне на захарта. Прибавяте шоколада (58%) към сиропа. Бъркате до разтопяване на шоколада. Докато шоколадовата глазура е топла, залейте тортата, загладете и премахнете излишната глазура.
Поставете на тортата върху поставка с дантелена салфетка!
P.S. По желание можете да използвате разтопеният с олиото шоколадов кувертюр, за да напишете думата Saher върху тортата.