Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта Сахер по оригинална рецепта

Торта Сахер по оригинална рецепта

редакция:
teodorateodora
Новак
2110923
Торта Сахер по оригинална рецепта1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
14
"Представяме ви най-вкусният Сахер на света - нежен унищожител на диети по изпитана и лесна за приготвяне рецепта."

Необходими Продукти

  • Блат
  • натурален шоколад - 150 г с 74% какао
  • яйца - 6 бр.
  • краве масло - 82 % масленост - 150 г + 30 г за намазване
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 2 бр.
  • кристална захар - 125 г
  • брашно - 125 г
  • бакпулвер - 5 г
  • сол - 1 щипка
  • за намазване на блата
  • конфитюр от кайсии - 200 г
  • Мека шоколадова глазура за заливане
  • натурален шоколад - 200 г с 58% какао
  • кристална захар - 200 г
  • вода - 125 мл
  • За декорация
  • шоколадов кувертюр - 50 г
  • олио - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме размекнатото краве масло с пудрата захар и ванилията и разбиваме с миксер до кремообразна смес. Прибавяме отделените жълтъци 1 по 1 в процеса на биене;

Разбиваме с миксер белтъците с щипка сол на сняг и прибавяме захарта на б части, като миксираме до твърд сняг;

Разтопяваме шоколада (74% какао) на водна баня и го прибавяне към маслено-жълтъчната смес;

Прибавяме маслено-шоколадовата смес към белтъците, прибавяме брашното и бакпулвера, размесен в него, и внимателно разбъркваме с телена бъркалка или силиконова шпатула до еднородност;

Изсипваме тестото във форма с размер 26 см на дъното, на която е сложена хартия за печене, а стените са намазани с краве масло;

Печем тортата първо на 180 градуса за 15 минути, след това на 170 градуса за 15 минути, след това на 160 градуса за 15 минути, след което изваждаме и охлаждане;

Основата на блата на формата се разрязва на две посредата, намазваме първата половина на блата с половината от конфитюра, поставяме втората половина върху тортата и намазваме цялата торта с останалия конфитюр. Оставяме основата за 30 мин, за да стегне. Конфитюрът трябва леко да се затопли и да се претрие през цедка;

Мека шоколадова глазура - приготвя се сироп от 125 мл вода и 200 г захар, като ги сложите да кипнат до разтваряне на захарта. Прибавяте шоколада (58%) към сиропа. Бъркате до разтопяване на шоколада. Докато шоколадовата глазура е топла, залейте тортата Сахер, загладете и премахнете излишната глазура.

Поставете готовата торта Сахер върху поставка с дантелена салфетка!

P.S. По желание можете да използвате разтопеният с олиото шоколадов кувертюр, за да напишете думата Saher или Сахер върху тортата.

Вижте също как да си направите класическата морковена торта или любимата френска селска торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вкусна!
26.05.2025 19:40