Начин на приготвяне
Приготвя се стандартно тесто за меденки. Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, сипват се олио, ванилия, канела и накрая мед.
С брашно смесено с бакпулвера се замесва средно меко тесто, да не лепне.
Разделя се на две части, всяка се точи на кора. Формите с надпис се потапят в брашно и се изрязват меденки с надпис. Внимателно се отлепват, буквите са тънки и се кривят.
Първата меденка не ми се получи, но другите са добри, като за първи път. Ако буква залепне, се надига леко с клечка за зъби, и така се оформят бисквитките с пожелания.
С метална лопатка се пренасят меденките върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути, да не се препичат.
Изваждат се да се охладят. Разтопява се черен шоколад с малко масло и се декорират готовите коледни меденки с пожелания.
Върху шоколада се поръсват шарени захарни конфети! Честита Коледа! Здраве и късмет на всички!