Начин на приготвяне
Смесете разбитите яйца със захарта, олиото, меда, содата угасена в малко оцет, ванилиите, канелата и на етапи към тях прибавете пресятото брашно, до средно твърдо тесто.
От тестото оформете малки топчета колкото орех, подредете ги в тава, постлана с хартия за печене и печете на 180 градуса за около 15 минути.
Веднага след изваждането, издълбайте откъм плоската част меденките, като съхраните трохите от тях. За крема, затоплете млякото с захарта и маслото, докато се разтопят. Прибавете смлените орехи и трохите от меденките, разбъркайте добре.
Докато е още топъл кремът, слепете меденките две по две, като предварително сте ги напълнили. Половината от меденката потопете в предварително разтопен шоколад с 3-4 лъжици прясно мляко. Оставете меденките с орехов пълнеж да престоят най-малко едно денонощие, за да омекнат добре.