Меденки с орехов пълнеж

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Меденки с орехов пълнеж
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25
"Никой няма да си тръгне недоволен от дома ви, ако го гостите с тези прекрасни меденки с орехов пълнеж"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мед - 6 с.л.
  • канела - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • брашно - за средно твърдо тесто
  • орехов крем
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • захар - 2 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • трохи - на издълбаните меденки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете разбитите яйца със захарта, олиото, меда, содата угасена в малко оцет, ванилиите, канелата и на етапи към тях прибавете пресятото брашно, до средно твърдо тесто.

От тестото оформете малки топчета колкото орех, подредете ги в тава, постлана с хартия за печене и печете на 180 градуса за около 15 минути.

Веднага след изваждането, издълбайте откъм плоската част меденките, като съхраните трохите от тях. За крема, затоплете млякото с захарта и маслото, докато се разтопят. Прибавете смлените орехи и трохите от меденките, разбъркайте добре.

Докато е още топъл кремът, слепете меденките две по две, като предварително сте ги напълнили. Половината от меденката потопете в предварително разтопен шоколад с 3-4 лъжици прясно мляко. Оставете меденките с орехов пълнеж да престоят най-малко едно денонощие, за да омекнат добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: