Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Коледни медени топчета с кокосов крокан

Коледни медени топчета с кокосов крокан

Коледни медени топчета с кокосов крокан
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Вкусни коледни сладки под формата на медени топчета, които биха били чудесна украса на трапезата ви"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • канела - 1 с.л. микс с карамфил, джинджифил
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 500 - 600 г
  • мармалад - за слепване
  • бял шоколад - 100 г
  • кокосов крокан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта, добавете меда, олиото и ароматните подправки.

Прибавете постепенно брашното до получаването на леко лепкаво тесто.

Оформете топчета, леко ги притиснете.

Печете меденките в намазана тава в загрята фурна. Внимавайте да не изгорят медените сладки. Ако се препекат, ще станат твърди.

Слепете ги две по две с любим мармалад.

Потопете слепените меденки в бял шоколад /шоколадът предварително е разтопен на водна баня/.

Поръсете коледните сладки с кокосов крокан.

Коледните медени топчета с кокосов крокан са изключително ароматни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: