Любимите меденки с шипков мармалад

ГабриелаГабриела
Готвач
166
1k
511
457
26/12/2019
"За тези меденки с шипков мармалад ни е разказвала мама, хубаво е, че можем да ги приготвим и опитаме "
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 068
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето разбиваме със захарта с помощта на миксер или бъркалка.

Добавяме мед, ванилията, содата, оцета и най-накрая олиото на струйка.

След това добавяме брашното и омесваме тестото.

Леко лепкаво е и, за да ви е по-лесно да оформяте меденките, си сложете олио на плота и на ръцете също.

Разделете тестото за меденките на две части, като всяка една част оформете на дълги фитили.

Тези фитили нарязваме на малки парчета и от тях оформяме топчета.

Всяко едно топче сплескваме и подреждаме в тавичка.

Поставяме сладките във фурната на 180 градуса за 10-12 минути.

Като са готови, ги оставяме на страна да изстинат.

Слепваме ги две по две с избраното от вас сладко, в моя случай шипков мармалад.

Може да оваляте страничките на слепените меденки в кокосови стърготини или начукани орехи.

Оставяме ги малко да омекнат. Меденките с шипков мармалад на другия ден са още по-вкусни.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар