Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер сладкиши»Празничен бутерсладкиш с крем Патисиер

Празничен бутерсладкиш с крем Патисиер

Празничен бутерсладкиш с крем Патисиер
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Уникален бутер сладкиш с крем Патисиер, който ще направи деня още по-празничен"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • крем патисиер - 1 пакет на прах /170 г/
  • прясно мляко - 600 мл.
  • мандарини - 2 бр.
  • банани - 1 бр.
  • шоколадов топинг
  • кокосов крокан
  • ягодово желе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете леко бутерблата и го изпечете в предварително загрята фурна.

Охладете го и го начупете на по-малки парчета.

Смесете крема Патисиер на прах с прясното /студено/ мляко и разбийте с помощта на миксер до гладка, хомогенна смес.

Залейте бутерпарчетата с крема, добавете парченца мандарини, парченца банани и малко ром.

Разбъркайте добре и оформете купол.

Поръсете повърхността с бутертрохи. Гарнирайте бутерсладкиша с парченца мандарини, ягодово желе и шоколадов бял топинг.

Поръсете празничния бутерсладкиш с крем Патисиер с фъстъчен крокан.

Охладете и нарежете преди поднасяне.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: