Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки рулца с пържени картофи

Пилешки рулца с пържени картофи

Пилешки рулца с пържени картофи
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Класиката си е класика, но винаги е удоволствие, когато на трапезата ни очакват пилешки рулца с пържени картофи... и студена биричка"

Необходими Продукти

  • печурки - 200 г
  • праз - 1 връзка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • пилешки гърди - 5 бр.
  • масло
  • картофи - 1.5 кг
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се слагат във вода да се накиснат. Празът се почиства и нарязва на колелца. Гъбите се доизмиват и нарязват на филийки.

В дълбок тиган се слага олио да загрее. Празът се слага да се запържи. Гъбите се добавят, да се запържат. Овкусяват се със сол и черен пипер. Разбъркват се.

Гърдите се разрязват през средата, така че да се образува джобче. Осоляват се.

Топеното сирене се нарязва на парченца и се добавя към плънката.

Джобчето от пилешки гърди се пълни с плънката.

Нареждат се в йенска тенджера. Върху тях се слага масло. Добавя се вода и се захлупва с капака, за да се задуши месото.

Слагат се пилешките рулца се във фурната да се пече до готовност.

Картофът се обелва и измива. Нарязва се за пържен картоф на ренде.

В касерола се загрява олио. Картофите се пържат. Когато пържените картофи са готови, се поръсват с настъргано сирене. Разбъркват се.

По желание се добавя допълнително сол. Сервира се на всеки пилешки рулца с пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: