Начин на приготвяне
Гъбите се слагат във вода да се накиснат. Празът се почиства и нарязва на колелца. Гъбите се доизмиват и нарязват на филийки.
В дълбок тиган се слага олио да загрее. Празът се слага да се запържи. Гъбите се добавят, да се запържат. Овкусяват се със сол и черен пипер. Разбъркват се.
Гърдите се разрязват през средата, така че да се образува джобче. Осоляват се.
Топеното сирене се нарязва на парченца и се добавя към плънката.
Джобчето от пилешки гърди се пълни с плънката.
Нареждат се в йенска тенджера. Върху тях се слага масло. Добавя се вода и се захлупва с капака, за да се задуши месото.
Слагат се пилешките рулца се във фурната да се пече до готовност.
Картофът се обелва и измива. Нарязва се за пържен картоф на ренде.
В касерола се загрява олио. Картофите се пържат. Когато пържените картофи са готови, се поръсват с настъргано сирене. Разбъркват се.
По желание се добавя допълнително сол. Сервира се на всеки пилешки рулца с пържени картофи.