Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шницели»Пилешки шницел с пържени картофи и майонеза от авокадо

Пилешки шницел с пържени картофи и майонеза от авокадо

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Пилешки шницел с пържени картофи и майонеза от авокадо
Снимка: Храна за Душата
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Има шницели и шницели за душата с невероятна майонеза от авокадо, нали така"

Необходими Продукти

  • пиле - 400 г (филе)
  • картофи - 2 - 3 бр. (червени)
  • аншоа - 10 г
  • каперси - 10 г
  • лимон - 1 бр.
  • заквасена сметана - 50 гр
  • царевично брашно - 100 гр
  • галета - 100 гр
  • яйца - 2 бр.
  • олио
  • За майонезата
  • авокадо - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • естрагон - 7 - 8 листа
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Нарежете картофите и ги поставете във вряща вода за няколко минути да се бланшират.

За майонезата

Разполовете и изчистете авокадото. Нарежете го и го сложете в съд. Овкусете с лимон, сол, зехтин, пресен естрагон и пасирайте до гладкост.

За шницелите

За да изтъните пилешките филета, ги разрежете на две. Овкусете ги със сол и черен пипер. Сложете ги в купа и ги омесете с 1 с.л. заквасена сметана, ситно нарязани аншоа и каперси и със сока на половин лимон.

Загрейте 100 мл олио в тиган. Разпределете компонентите за панировката в 3 отделни купи: брашно, разбити яйца и галета.

Оваляйте филетата първо в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Пържете ги заедно с бланшираните картофи до златиста коричка.

Сервирайте шницелите и картофите и гарнирайте с майонезата от авокадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: