Начин на приготвяне
Нарежете картофите и ги поставете във вряща вода за няколко минути да се бланшират.
За майонезата
Разполовете и изчистете авокадото. Нарежете го и го сложете в съд. Овкусете с лимон, сол, зехтин, пресен естрагон и пасирайте до гладкост.
За шницелите
За да изтъните пилешките филета, ги разрежете на две. Овкусете ги със сол и черен пипер. Сложете ги в купа и ги омесете с 1 с.л. заквасена сметана, ситно нарязани аншоа и каперси и със сока на половин лимон.
Загрейте 100 мл олио в тиган. Разпределете компонентите за панировката в 3 отделни купи: брашно, разбити яйца и галета.
Оваляйте филетата първо в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Пържете ги заедно с бланшираните картофи до златиста коричка.
Сервирайте шницелите и картофите и гарнирайте с майонезата от авокадо.