Начин на приготвяне
Вратните пържоли са предварително нарязани, около 1.5 см. дебелина.
Подреждаме ги в плитка тавичка и овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и щипка-две кимион.
Лука нарязваме на тънки шайби и разпределяме върху свинското месо.
За приготвянето на маринатата за свинско загряваме в тиган няколко лъжици зехтин. В него поставяме листенцата салвия, които ще обогатят мазнината с аромати. Оставяме зехтина да изстине и го прецеждаме. Към него добавяме мед и сос Уорчестър. Овкусяваме с още малко черен пипер и изсушения стрит риган.
С тези съставки намазваме свинското месо. Масажираме го добра, за да поеме от ароматите. Покриваме плътно с фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилник.
Добре е мариноването да продължи 24 часа.
Запичаме свинските пържоли в нагорещен грил тиган заедно с червения лук.
Готовите пържоли поставяме в йена глаз чиния и покриваме с капак, за да останат сочни и топли до поднасянето им.
Печурките овкусяваме със сол и черен пипер.
Червения лук нарязваме на шайби с дебелина около 0.5 мм. Овкусяваме го също със сол и черен пипер.
Запичаме го заедно с печурките в остатъчната ароматна мазнина от пържолите.
Гарнираме коледните свински пържоли с карамелизиран лук с картофена салата.