Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Коледни свински пържоли с карамелизиран лук

Коледни свински пържоли с карамелизиран лук

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Коледни свински пържоли с карамелизиран лук
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Не просто пържоли, а пържоли с карамелизиран лук - истинска наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг вратни, без кост
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион - 1 - 2 щипки
  • червен лук - 1 глава
  • За маринатата
  • сос уорчестър - 3 с.л.
  • бяло вино - 120 мл.
  • мед - 1 с.л.
  • сол
  • риган - 1 с.л.
  • салвия - 5 листа
  • зехтин - 3 с.л.
  • За гарнитурата
  • печурки - 1 буркан консервирани
  • червен лук - 2 големи глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли са предварително нарязани, около 1.5 см. дебелина.

Подреждаме ги в плитка тавичка и овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и щипка-две кимион.

Лука нарязваме на тънки шайби и разпределяме върху свинското месо.

За приготвянето на маринатата за свинско загряваме в тиган няколко лъжици зехтин. В него поставяме листенцата салвия, които ще обогатят мазнината с аромати. Оставяме зехтина да изстине и го прецеждаме. Към него добавяме мед и сос Уорчестър. Овкусяваме с още малко черен пипер и изсушения стрит риган.

С тези съставки намазваме свинското месо. Масажираме го добра, за да поеме от ароматите. Покриваме плътно с фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилник.

Добре е мариноването да продължи 24 часа.

Запичаме свинските пържоли в нагорещен грил тиган заедно с червения лук.

Готовите пържоли поставяме в йена глаз чиния и покриваме с капак, за да останат сочни и топли до поднасянето им.

Печурките овкусяваме със сол и черен пипер.

Червения лук нарязваме на шайби с дебелина около 0.5 мм. Овкусяваме го също със сол и черен пипер.

Запичаме го заедно с печурките в остатъчната ароматна мазнина от пържолите.

Гарнираме коледните свински пържоли с карамелизиран лук с картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: