Маслени топчета с орехи

27/12/2019
"И всеки път, когато минем покрай маслените топченца с орехи, чинията малко по малко се изпразва "
Приготвяне18 мин.
Готвене15 мин.
Общо33 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 262
  • Преглеждания за месеца509
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ореховите ядки се смиилат на ситно.

Брашното се пресява в купа с 4 пълни с.л. пудра захар и се смесва с 4 с.л. от орехите и ванилията.

Добавя се свинска мас, която трябва да е нито много твърда, нито прекалено мека.

Замесва се меко тесто, при нужда се добавя мас или брашно до постигане на желаната тестура.

Тестото се оформя на топка и прибира в хладилник да стегне за 1 час.

Оформят се топчета, по-малки от орех и се подреждат в тавичка, покрита с хартия за печене.

Пекат се в загрята на 180-190 градуса фурна за 12-15 минути, или докато започнат леко да почервеняват.

Останалите орехи се смесват с пудра захар, като сладостта се определя според вкуса. При всички положения орехите да са повече от захарта.

Масленките се овалват обилно в сухата смес, докато са горещи. Получават се симпатични маслени топчета с орехи, наподобяващи бонбони.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар