Маслени миди и топчета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Маслени миди и топчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
50

Необходими Продукти

  • брашно 450 г
  • мас - 125 г свинска
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • мая - 20 г, прясна или 7 г суха
  • ром - 1 с.л.
  • сладко - 200 г от плодовете му по избор
  • орехи - 1 к.ч. смлени
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме на пухкав сняг маста със 100 г от захарта.

Прибавяме жълтъците на яйцата, 400 г от брашното, маята, разтворена в слабо затоплено прясно мляко и рома.

Измесваме леко и разделяме тестото на 3 топки.

Всяка топка разточваме на кора с дебелина 5 мм. върху маса, поръсена с останалото брашно.

Единия белтък разбиваме на сняг с останалата пудра захар.

От разточената кора изрязваме с гладка форма кръгчета с диаметър 4 см.

Към останалия разбит белтък прибавяме ½ от орехите и разпределяме получената смес в средата на половината от кръгчетата, които прегъваме на две и притискаме леко.

В центъра на останалите кръгчета разпределяме плодовете от сладкото и оформяме топчета. Местата на слепването намазваме с разбития белтък и овалваме в останалите орехи.

Маслото разтапяваме на котлона и разпределяме върху дъното на тавата, в която ще печем сладките.

След втвърдяването му сладките се нареждат в нея и се пекат за 15 мин. при умерена температура на фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: