Начин на приготвяне
Разбиваме на пухкав сняг маста със 100 г от захарта.
Прибавяме жълтъците на яйцата, 400 г от брашното, маята, разтворена в слабо затоплено прясно мляко и рома.
Измесваме леко и разделяме тестото на 3 топки.
Всяка топка разточваме на кора с дебелина 5 мм. върху маса, поръсена с останалото брашно.
Единия белтък разбиваме на сняг с останалата пудра захар.
От разточената кора изрязваме с гладка форма кръгчета с диаметър 4 см.
Към останалия разбит белтък прибавяме ½ от орехите и разпределяме получената смес в средата на половината от кръгчетата, които прегъваме на две и притискаме леко.
В центъра на останалите кръгчета разпределяме плодовете от сладкото и оформяме топчета. Местата на слепването намазваме с разбития белтък и овалваме в останалите орехи.
Маслото разтапяваме на котлона и разпределяме върху дъното на тавата, в която ще печем сладките.
След втвърдяването му сладките се нареждат в нея и се пекат за 15 мин. при умерена температура на фурната.