Начин на приготвяне
Разтопяваме маста и я смесваме с пудрата захар и ванилията.
Започваме да добавяме по малко брашно и да размачкваме с ръце.
Спираме да добавяме брашно, когато тестото стане леко ронливо.
Нарязваме си локума на парченца.
Вземаме по малко от тестото, притискаме го с ръце, поставяме парченце локум и оформяме на топче.
Подреждаме топчетата в тава, покрита с хартия за печене.
Печем маслените сладки в загрята на 160°C фурна за около 15 минути.
След това увеличаваме на 180 °C и продължаваме печенето до порозовяване, като внимаваме да не се препекат.
Веднага овалваме топлите локумки в пудра захар и ги подреждаме в чиния.
Нашите обикновени маслени топчета с локум са готови и са по-вкусни на другия ден.