Начин на приготвяне
Брашното се пресява два пъти през сито. В казанчето на машината се сипват 300 мл хладка вода, брашното, захарта, солта, маята, бакпулвера, олио - 1 с.л.
Отделя се жълтъка от яйцето, а белтъкът се прибавя в хлебопекарната. Машината се включва на програма за тесто и се пуска да меси - програмата продължава за 1 час и 9 мин. След свършване на програмата тестото се оставя за още 15-20 мин да втаса.
След като се извади се разделя на топки - около 40 -50 г всяка. Оформят се питките с малко брашно, слага се късметче.
Поставят се в намазана с олио тава, намазват се с жълтъка от яйцето. Поръсват се с ленено семе и сусам. Пекат се в предварително загрята фурна за 40 мин.