Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Орехови мини саралии

Орехови мини саралии

Орехови мини саралии
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 бр.
  • олио - 1 к. ч. за намазване
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • захар - 1 к.ч.
  • сироп
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистени орехови ядки се смилат в чопър на ситно и се смесват със захарта. Всяка кора се срязва на две половини по височина.

Намазва се с малко олио и поръсваме със смес от смлени орехи захар.

Плънката се поставя в началото на листа по дъгата страна. С кука за плетене се навива на руло, краищата се събират към средата и се изтегля куката.

Получават се малки саралии, които се нареждат в тава за печене. Така оформени и наредени се поливат отгоре с малко олио. Печем до златисто в загрята фурна на 180 градуса.

Добре е сиропът да е сварен предварително за 5 минути и да е охладен. Накрая се добавя лимонов сок. Изваждаме запечените баклавички и заливаме със студен сироп. Малко плуват в сиропа, но се оставят докато поемат сиропа за 1 нощ.

Изваждат се в чиния и сервираме на масата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: