Начин на приготвяне
Направете сиропа за баклавата. Сипете всички продукти за него в дълбока тенджера и варете за 5 минути след завирането на течността. Свалете от огъня и оставете да се охлади.
В подходящ съд смесете олиото с разтопеното масло.
Развийте корите и вземете една. Поръсете я с мазнина и отгоре сложете втора кора, отново намазнете и поръсете със смес от канелата и смлените орехи.
С помощта на точилка внимателно завийте на руло, което се събира от двете страни и се оформя нещо като хармоника. Внимателно извадете точилката.
Намазнете тава за печене и сложете вътре рулото. Процедирайте по същия начин и останалите кори.
Нарежете рулата на парчета с големина по избор и отгоре поръсете баклавата с останалата мазнина.
Загрейте фурната на 150 градуса с вентилатор и печете баклавичките за около час или малко повече.
Залейте горещата баклава със студения сироп и оставете да попие добре.
Турските баклавички саралии са готови.