Спаначник със сметана

28/12/2019
"Сещали ли сте се да си приготвите спаначник - ако не, сега е моментът, докато рецептата е пред вас"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 546
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • спанак - 400 г замразен
  • сирене - 150 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • заливка
  • яйца - 3 бр.
  • готварска сметана - 200 г
  • сол - на вкус
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загрява олио и по голямата част от маслото.

Добавя се ситно нарязан лук, да се запържи и сипваме отцеден леко размразен спанак. Разбърква се за кратко и сваляме от котлона.

В купа се разбиват яйцата, добавя се натрошено сирене и готварска сметана.

Овкусяваме с малко сол, черен пипер и смесваме със спаначената смес. Сипва се малка тавичка 22-24 см, отгоре се слагат малки парченца масло.

Печем запеканката в загрята фурна 180 С около 20 минути да стегне заливката.

Изважда се поръсваме с настърган кашкавал и се връща само на горен реотан да се запече леко!

Изважда се и когато леко се охлади, нарязваме като торта и сервираме за обяд.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар