Начин на приготвяне
Плънката за спаначената баница приготвяме, като взимаме само листата от спанака, измиваме ги и ги нарязваме на не много едри лентички.
Към тях добавяме сушения джоджен и подправките - хималайската сол, кимиона и черния смлян пипер. По желание попарваме зелениите - спанак и джоджен, но не е задължително. Разбъркваме всичко това, заедно с 1 от трите яйца.
Разгъваме си корите. Намазваме първата с предварително разбъркано яйчице. След това я обръщаме, залепяме за долната кора, поръсваме с определена част от плънката и навиваме двете кори на руло откъм по-късата страна.
Повтаряме същото с останалите кори и спаначена плънка и навитите рула нареждаме плътно едни до други в намазнена тавичка с шарлан. Намазваме отгоре баницата с третото яйце - навсякъде равномерно.
Печем за около половин час на 200 градуса, до хубав кафяво-златист цвят. Като е готова, покриваме, за да омекне малко. Поднасяме топло. Невероятно вкусен спаначник с яйца и ароматни подправки!
Чудно Вкусно!