Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Спаначник с джоджен

Спаначник с джоджен

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Спаначник с джоджен
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
11/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Днес е ден за спаначник - и вие така мислите, нали"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 3 бр. пресни на сач
  • спанак - 600 г листа
  • сирене - 300 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 200 мл
  • яйца - 6 бр.
  • джоджен - 1 ч.л. Сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства и измива много добре, като се премахват дръжките и се оставят само листата.

Слага се в тава и се залива с половината от олиото. Размачква се и се оставя за 30 мин, за да слегне.

Яйцата 5 бр. се разбъркват на пяна.

Прибавя се прясното мляко, киселото мляко и джодженът. Разбърква се много добре.

Сиренето се натрошава на ситно и се прибавя към яйцата.

Разбърква се много добре.

След като спанакът се слегне, се залива със сместа.

Тавата, в която ще се нарежда баницата със спанак, се намазва обилно с олио.

Нарежда се първата кора и се залива с половината от плънката.

Залива се с олио.

Отгоре се нарежда втората кора, другата половина от плънката и олио.

Най-отгоре се слага третата кора.

В течността, която остане от плънката, се разбърква яйце 1 бр. и се залива баницата.

Пече се спаначникът с джоджен 60 мин в предварително загрята на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: