Начин на приготвяне
Спанакът се почиства и измива много добре, като се премахват дръжките и се оставят само листата.
Слага се в тава и се залива с половината от олиото. Размачква се и се оставя за 30 мин, за да слегне.
Яйцата 5 бр. се разбъркват на пяна.
Прибавя се прясното мляко, киселото мляко и джодженът. Разбърква се много добре.
Сиренето се натрошава на ситно и се прибавя към яйцата.
Разбърква се много добре.
След като спанакът се слегне, се залива със сместа.
Тавата, в която ще се нарежда баницата със спанак, се намазва обилно с олио.
Нарежда се първата кора и се залива с половината от плънката.
Залива се с олио.
Отгоре се нарежда втората кора, другата половина от плънката и олио.
Най-отгоре се слага третата кора.
В течността, която остане от плънката, се разбърква яйце 1 бр. и се залива баницата.
Пече се спаначникът с джоджен 60 мин в предварително загрята на 170 градуса.