Телешко задушено със сушени сини сливи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
361
59
410
2
29/12/2019
"Семпло, но изискано - поднасяме телешко задушено със сини сливи и ви пожелаваме приятен апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 803
  • Преглеждания за месеца460
  • Преглеждания за седмицата110
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък
  • сушени сливи - 10 - 12 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • килмион - щипка
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на големи хапки. Сложете го в тенджера. Налейте около литър и половина вода.

Добавете 1 равна супена лъжица сол, нарязания на едри парчета морков, цялата глава лук и стръка селъри.

Сварете месото до готовност. Ще ви отнеме около час и половина. Извадете свареното месо.

Прехвърлете зеленчуците в дълбок съд и ги пасирайте до гладкост. Разредете с малко бульон от месото.

Загрейте чашка зехтин. Изсипете чаена лъжичка червен пипер и веднага изсипете пасираните зеленчуци. Внимавайте да не прегорите червения пипер!

Добавете месото и сушените сливи. Ако е необходимо разредете с още малко бульон. Имайте в предвид, че ще задушавате ястието само около 10 мин., затова не разреждайте много.

Брашно не се слага, пасираните зеленчуци сгъстяват ястието. Овкусете с щипка черен пипер и щипка кимион. Захлупете съда и задушете за 10 мин.

Поднесете телешкото задушено със сини сливи топло, поръсено с наситнен магданоз!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар