Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Меден сладкиш с пъпеш и мюсли

Меден сладкиш с пъпеш и мюсли

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Меден сладкиш с пъпеш и мюсли1 / 2
02/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пъпеш - 200 г
  • масло - 50 г краве
  • мюсли - 100 г
  • мед - 1 к.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. тип 500
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • бакпулвер - 1 пак.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта и се прибавят олиото и бакпулвера. Постепенно и при непрекъснато разбъркване се добавят киселото мляко и брашното. Трябва да се получи кексово тесто.

В подмазнена с маслото форма за торта и се редят парчетата нарязан пъпеш, поръсва се обилно с мюсли и се залива с кексовата смес.

Сладкишът се пече на 170 градуса. Готовността се проверява с клечка в центъра на сладкиша - клечката трябва да е суха. След като сладкишът се охлади, се обръща в чиния и се залива с мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
С маслото се маже формата а с меда се залива сладкишът като изстине.Съжалявам,написах си точно рецептата,незнам защо не е публикувано,след като са я модерирали от сайта.
04.08.2013 21:38
1
Покажи всички подкоментари
В. Петрова
В. Петрова
А, чашата с мед и маслото какво ги правим?!
Може би тях си мажем на филийки хляб, ако не ни хареса сладкиша?!!
04.08.2013 19:18
1