Меден сладкиш с пъпеш и мюсли

02/08/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 928
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта и се прибавят олиото и бакпулвера. Постепенно и при непрекъснато разбъркване се добавят киселото мляко и брашното. Трябва да се получи кексово тесто.

В подмазнена с маслото форма за торта и се редят парчетата нарязан пъпеш, поръсва се обилно с мюсли и се залива с кексовата смес.

Сладкишът се пече на 170 градуса. Готовността се проверява с клечка в центъра на сладкиша - клечката трябва да е суха. След като сладкишът се охлади, се обръща в чиния и се залива с мед.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
04.08.2013 21:38
С маслото се маже формата а с меда се залива сладкишът като изстине.Съжалявам,написах си точно рецептата,незнам защо не е публикувано,след като са я модерирали от сайта.
0
0
баба
баба
02.07.2014 17:55
сладкишът е прекрасен рецептата е без грешка опитайте го
1
0
В. Петрова
В. Петрова
04.08.2013 19:18
А, чашата с мед и маслото какво ги правим?!
Може би тях си мажем на филийки хляб, ако не ни хареса сладкиша?!!
0
1