Задушени пържоли в сметанов сос

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54
248
141
52
29/12/2019
"Свински пържолки в сметанов сос, добавете и гарнитура по желание, за да получите перфектната чиния "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 406
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 2 кг или пилешки без кожа
  • гъби - 1 тарелка /400 - 500 г/
  • вино - 200 мл
  • заквасена сметана - 1 кофичка /400 г/
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • кориандър
  • сминдух
  • кимион - или къри+сминдух, защото кърито е сборна подправка и в нея няма само сминдух
  • масло - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете олио в съд с широко дъно.

Подредете пържолките, налейте виното и намалете силата на котлона до минимум.

Обикновено се препоръчва, когато се използва вино в приготвянето на храна, то да бъде същото, което после ще се консумира с ястието. Но не ми дава сърце да излея цяла чаша вино в тенджерата.....просто използвам бяло вино, когато приготвям пилешки пържоли и червено вино – за свински.

Измиват се гъбите и се нарязват на жулиени.

След 15 мин. месото се обръща и се изсипват отгоре гъбите.

Задушаването продължава още 15 минути.

В сметаната се добавят всички сухи подправки и рендосаните скилидки чесън.

След изтичане на времето се излива сметановата смес и чаша гореща вода и се готви още 30-40 минути.

След това се пробва на сол.

Оттегля се от котлона и се пускат парченца масло.

1. Ако изборът ви са свинските пържоли, увеличете времето за готвене с 20-тина минути.

2. Не препоръчвам използване на пържоли от врат, защото ивиците мазнина в тях, така добри за скара, не са добра комбинация с този сос. При всички други няма грешка с вино и сметана.

Предложение за сервиране: гарнирайте с малко печени картофки на фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар