Задушени пържоли със сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Задушени пържоли със сос
Снимка: Мария Симова
1 / 2
05/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Крехки задушени пържолки с вкусен сос... вече представихте ли си ястието, от което всеки ще иска да опита"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 8 бр.
  • гъби - 200 г
  • млечна майонеза - 125 г
  • кисело мляко - 125 г
  • горчица - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пържолите с чукче от двете страни, посолете и поръсете с черен пипер.

Оваляйте ги в брашно от двете страни и ги запържете в малко олио, до златист цвят и ги подредете една до друга в тава.

В същото олио запържете нарязаните гъби и с решетъчна лъжица ги прехвърлете върху месото.

В купичка смесете майонезата, киселото мляко и горчицата, разбъркайте добре.

На дъното на компотен буркан поставете 1 с.л. брашно и малко вода и разбъркайте на кашичка. Прибавете към нея сместа от купичката и долейте вода, докато се напълни буркана.

Затворете капака и разклатете много добре, ако е нужно, посолете на вкус и залейте свинските пържоли със сместа.

Покрийте плътно тавата с алуминиево фолио и печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за 1 час и 10 минути.

Много крехки задушени пържоли със сос с вкусен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Бойчо Николов
Бойчо Николов
Много вкусни станаха и действително много крехки. Винаги ще ги правя по този начин!
10.02.2020 09:40
2