Начин на приготвяне
В голям тиган загрейте зехтина на средна температура. Запържете за около 3-4 мин. пържолите от всяка страна до приятно покафеняване.
Прехвърлете пържолите в тавичка, застлана с фолио, и запечете на фурна за около 10 мин. Извадете и покрийте пържолите с фолио и оставете да почиват.
Междувременно в тигана от запържването на пържолите запържете за кратко лука на умерена температура.
Добавете бялото вино и разбъркайте, за да се отлепят всички карамелизирани късчета, останали от пърженето на месото.
Добавете сметаната и горчицата и разбъркайте добре, за да смесят двете съставки.
Добавете магданоза и естрагона, посолете и дръжте соса на топло, тъй като се сгъстява бързо. Сервирайте пържолите със соса.
Пържолите със горчичено-сметанов сос са много вкусни.
Коментари