Сиромашки сладки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сиромашки сладки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
32
"Бързи сладки, за които не ви трябват много продукти - отлично решение за заети домакини"

Необходими Продукти

  • олио - 300 мл
  • вода - 150 мл вряла
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 прахче
  • брашно - около 500 г
  • за овалване
  • пудра захар - 200 г
  • ванилия - 1 прахче
  • плънка
  • сладко - или локум
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете олиото и врялата вода. Добавете ванилията и бакпулвера и разбъркайте. На етапи към сместа прибавяйте пресятото брашно, при непрекъснато бъркане.

В края замесете с ръце меко, нелепящо се по пръстите тесто.

Разделете тестото на 4 еднакви по големина оформени топки, всяка топка разточете на тънка кора и разрежете на 8 триъгълника.

В широката част на всеки триъгълник, поставете от любимото си сладко или локум, навийте на кифлички и ги подредете в тава покрита с хартия за печене.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до лек златист цвят.

Горещите сладки оваляйте в предварително смесените пудра захар и ванилия, сервирайте напълно охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: