Сиромашки гювечета

Сиромашки гювечета
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Сиромах човек, страшен кулинар - опитайте и се уверете сами"

Необходими Продукти

  • картофи - 350 г
  • сирене - 150 - 200 г
  • праз - 4 - 5 с.л. нарязан
  • чубрица
  • олио
  • краве масло
  • яйце - 1 бр. прясно
  • магданоз
  • червен пипер - лют или сладък
  • люта пиперка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре картофите и слагаме да се сварят в подсолена вода цели, без да белим. Готовите картофи (проверяваме с вилица дали са сварени) изваждаме от водата и охлаждаме. Белим и нарязваме на кубчета.

Намазваме с олио отвътре гювечето. В купа смесваме кубчетата сварени картофи, натрошено сирене (150-200 г) и нарязан ситно праз (4-5 с.л.). Подправяме сместа с чубрица на вкус и разбъркваме.

Прехвърляме сместа в гювечето, похлупваме с капачето, слагаме във фурната и включваме на 200 градуса. Печем приблизително 20-30 минути.

Изваждаме гювечето и счукваме в средата на картофите и сиренето цяло яйце.

Поръсваме с червен пипер (лют или сладък по вкус). Слагаме парченце краве масло и връщаме гювечето във фурната, да се стегне яйцето.

Поднасяме с пресен магданоз и люта пиперка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rumyana Sarafska
Rumyana Sarafska
Много вкусно се получи, добавих и прясно мляко към картофите.
25.10.2020 18:53